Wie in het oostelijk waddengebied zeehonden van dichtbij wil zien monstert aan bij de ms Silverwind.

Uniek getijdenlandschap

Het waddengebied is het grootste en meest ongerepte natuurgebied van ons land. Het getijdengebied met droogvallende wadplaten, geulen en prielen is voor de natuur van wereldwijd belang. Meer dan 10.000 soorten dieren en planten zijn er thuis. Niet voor niets draagt de Waddenzee de titel UNESCO Werelderfgoed.
Daarmee staat het in een voornaam lijstje van andere grote natuurgebieden zoals het Great barrier Reef in Australië.

De zee oefent een geweldige aantrekkingskracht uit. Wind in de haren, zout op de lippen! Wat is er dan mooier dan met de kraag omhoog het ruime sop te kiezen met een van de schepen van Waddencruises? Een inspirerende ambiance voor elke bijeenkomst!

Met de Silverwind beschikt Waddencruises over een prachtig schip dat voor veel doeleinden geschikt is. Bruiloften, zeehonden kijken, teambuilding, familiefeest, personeelsuitje of andere bijeenkomst – met de Silverwind zit u goed.
Voor kleine en minder grote groepen heeft Waddencruises de voormalige reddingsboot Gebroeders Luden, de ms Noordster, de ZK 9 en de Dolfijn.

Onze ervaren schippers en hulpvaardige bemanning doen er alles aan om uw vaartocht tot een succes te maken.

'Zelf ben ik al ouder en slecht ter been. Nu wadlopen geen optie meer is, is deze vaartocht in de natuur een ontdekking.'

De Vloot

De Silverwind

De Silverwind is een buitengewoon comfortabel schip met zowel een beneden- als ook een bovensalon én een groot bovendek om uit te waaien en/of te zonnen.

Het schip is liefst 27 meter lang en steekt toch slechts 86 centimeter diep. Dat maakt dat de ms Silverwind u bijna overal op het Wad en het Lauwersmeer kan brengen. 

De Silverwind biedt plaats aan maximaal 166 passagiers. Dat geeft volop mogelijkheden voor een familiefeest, bruiloft of om te vergaderen in een prachtige omgeving.

De Noordster

Het derde schip in de vloot van Waddencruises is de Noordster. Sinds 1981 vaart ze als motorschip voor personenvervoer op het wad, maar ook daarvoor vormde de Waddenzee al haar werkgebied: eerst als veerboot, daarna als garnalenvissersboot. Wie aan boord stapt proeft dan ook de maritieme geschiedenis die aan de Noordster is verbonden.

Op het schip staan eenvoud, degelijkheid en functionaliteit voorop. Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig: een kombuis, wasgelegenheid en een slaapplaats voor groepen tot maximaal 18 personen. Slaapspullen, met uitzondering van matrassen, moet u zelf meenemen. Eten en lekker luieren kan aan dek of onderdeks

Technische gegevens

Bouwjaar: 1927
Lengte: 21 m
Breedte: 3,60 m
Diepgang: 1,20 m
Aandrijving: Daf 575 met 80pk op de schroef
Snelheid: 12 km/u
Capaciteit: maximaal 75 passagiers

kijk voor meer informatie over de Noordster op www.waddentochten.nl

Gebroeders Luden

Voor kleine groepen kan Waddencruises beschikken over de Gebroeders Luden. Het schip werd gebouwd als opvolger van de legendarische reddingboot Insulinde van schipper Mees Toxopeus. Ruim 25 jaar was ze gestationeerd in Lauwersoog, daarna diende ze 10 jaar op IJsland. Tot de terugkeer in Lauwersoog in 2006 werden er 120 drenkelingen mee uit het water gevist. Streven is het historische schip in oude glorie te bewaren.
De Gebroeders Luden wordt door Waddencruises ingezet voor avontuurlijke, bijzondere en exclusieve arrangementen voor maximaal 12 personen. Het zeegat uit bij Schiermonnikoog bijvoorbeeld, of een rondje Lauwersmeer. Beperkt comfort, maar wel een speciale kick!

Technische gegevens

Bouwjaar: 1965
Lengte: 20,37 m
Breedte: 4,15 m
Diepgang: 1,40 m
Aandrijving: 2x 140 pk Kromhout
Snelheid: 10,6 knopen
Capaciteit: maximaal 12 passagiers

voor meer informatie over de gebroeders Luden kijk op www.gebroeders-luden.nl

Varen en wadvissen met de ZK 9

Met de viskotter ZK 9 Antonia worden vaartochten gemaakt over het nationaal Park Lauwersmeer en Werelderfgoed Waddenzee. Als enige in dit gebied heeft de ZK 9 een sleepnetvergunning, wat betekent dat er sleepnetvistochten met gasten aan boord mogen worden gemaakt. Een unieke ervaring die u niet wilt missen!

Technische gegevens

Bouwjaar: 1914
Lengte: 18,54 m
Breedte: 3,58 m
Diepgang: 1,40 m
Aandrijving: 131 PK Daf

Kijk voor meer informatie over de ZK 9 op www.zk9.nl