Natuurlijk kun je een jaarvergadering in een zaaltje houden. Hoe inspirerend wordt diezelfde vergadering echter wanneer je die op het wad houdt.

HET TIJ GEEFT AAN WAARHEEN WE GAAN

Vaar mee met de Silverwind. We bieden je ons eigen aantrekkelijke programma aan met zeehondentochten, wadlopen en schelpenbankexcursies. Je kunt ons luxe schip echter ook afhuren voor een bedrijfsuitje, vergadering, familie- of huwelijksfeest. Voor dit soort bijzondere evenementen is de Silverwind volledig toegerust.

Wij werken samen met Hotel & Brasserie de Brakzand. Waar je goed kan slapen, eten, drinken en ontspannen. Op de mooiste plek in het centrum van Schiermonnikoog. Wij brengen je graag met de Silverwind naar Schiermonnikoog om daar te overnachten.

Ook komen wij regelmatig met groepen bij de Berkenplas. Ook voor catering elders op het eiland heeft de Berkenplas mogelijkheden. 

De Toxbar gelegen aan de Reeweg, is de place to be! Eten, drinken en dansen. De meest bekende bar op het eiland. Onze wadloopgidsen sluiten er graag hun wadlooptocht af, terwijl zei wachten op de bus.

Meer weten? Wil je overleggen voor jouw eigen evenement? Wij leveren graag maatwerk, dus neem even contact met ons op via info@wadlopen.com of 0595 - 528 300.

Tips over wat er op de ms Silverwind zoal mogelijk is vind je hieronder:

Robbentocht

We vertrekken vanuit de visserijhaven van Lauwersoog via de veerdam van Schiermonnikoog. Het schip Silverwind neemt je mee op excursie richting de zeehondenbanken. Daarna maken we een wandeling op een zandplaat. Na aankomst ga je via een ladder en een kort stukje lopen door het water van boord. De wandeling gaat voornamelijk over een harde zandplaat, dus ook prima geschikt voor kinderen en hun (groot)ouders. Kinderen krijgen aan boord een klein jutezakje om hun gevonden schelpen in mee te nemen. Daarna varen we terug naar Lauwersoog via de veerdam van Schiermonnikoog. Alles bij elkaar ben je ongeveer 6 uur onderweg.

De wadloopkleding bestaat standaard uit gelaagde bovenkleding met daarbij een wind- of regenjack, een korte broek en een paar stevige sokken. Het dragen van een pet is aan te raden. De tocht mag op lage schoenen worden gelopen, maar niet op laarzen of open schoenen zoals sandalen en waterschoenen. Een handdoek met droge kleren en schoenen meenemen aan boord van het schip.

We vertrekken met de MS Silverwind vanuit de visserijhaven Lauwersoog. Schuin tegenover NG Shipyards, Haven 30 te Lauwersoog. Graag 15 minuten voor vertrek aanwezig zijn. 

Meer informatie en boeken kan hier https://wadlopen.com/tour/robbentocht-via-de-veerdam-schiermonnikoog/

Vergaderen in de zilte zeelucht

Breng je team aan boord van ms Silverwind en voer hen mee over het wad. Aan boord kun je vergaderen met alle nodige faciliteiten en bovendien genieten van een adembenemend uitzicht. Natuurlijk kunnen we ook op een zandplaat landen om daar met wadlopen kennis te maken.

Zeehonden-wadlooptocht

We varen, vanuit de visserijhaven Lauwersoog, richting Engelsmanplaat. Eerst vaart het schip naar het Rif boven Engelsmanplaat. Daar gaan de deelnemers van boord die zich hebben ingeschreven voor de 2,5 uur durende Riftocht. Je blijft dus vooralsnog aan boord. Het schip vaart vervolgens door naar de Engelsmanplaat. Daar ga je via een ladder en een stukje door het water lopen van boord om deel te nemen aan een makkelijke wandeling van ongeveer 1,5 uur. We lopen richting de oester- en mosselbanken waar de gidsen je interessante dingen over gaan vertellen. Op sommige plekken ligt slik. Voor de liefhebbers mag daar een stukje door gelopen worden om te ervaren hoe dat is. We lopen daarna weer naar de boot en stappen dan aan boord voor de terugvaart naar Lauwersoog. Zowel op de heen- als terugreis kunnen er doorgaans zeehonden worden gespot. Dit is een typische gezinstocht, waaraan zelfs de grootouders kunnen deelnemen.

Meer informatie over deze tocht vind u hier www.wadlopen.com/tour/zeehonden-wadlooptocht/

Wadlopen

Dichterbij de natuur van de wadden kom je niet dan door mee te gaan met onze gidsen voor een wadlooptocht. Maak met ons een oversteek naar een van de eilanden of ga mee op een zwerftocht over een onbewoond eiland. Kijk voor informatie en boekingen op www.wadlopen.com/wadloopprogramma/

Wadtriathlon

1.200 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Ieder jaar organiseert Wadloopcentrum Pieterburen een Wadtriathlon. Zo'n triathlon kunnen wij natuurlijk ook organiseren voor uw sportclub of bedrijf. Kijk voor meer informatie over de wadtriathlon op www.wadtriathlonschiermonnikoog.nl

MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN!

Ja-woord op de wadden

Elkaar het ja-woord geven is een onvergetelijke gebeurtenis in het leven. Hoe mooi is het wanneer u dat doet aan boord van ms Silverwind of op Engelsmanplaat met de blote voeten in het zand temidden van de natuur. Wij helpen u om een onvergetelijke dag nog net wat extra's te geven.

Verrassingstocht Schiermonnikoog

Vanuit Lauwersoog vaar je in korte tijd naar Schiermonnikoog. Gaat het je niet om de bestemming, maar om de gezamenlijk reis dan kun je van het bezoek aan dit prachtige eiland natuurlijk veel meer maken. Daar biedt de Silverwind met haar volledige keuken en bar alle mogelijkheden voor.

MAATWERK

Met een groep vrienden of familie een bijzondere dag op het Wad met de SILVERWIND ervaren? Samen met je collega's een speciaal bedrijfsuitje? Wij regelen het voor je en maken er een mooie beleving op maat van! Bedrijfsuitjes en groepen zijn onze specialiteit.

Naast alle tochten en belevingen kunnen we nog veel meer bieden. Wil je bijvoorbeeld met een groep naar een zandplaat lopen, oesters rapen, varen met een historische reddingboot, een palingrokerij of een museum bezoeken of vliegeren op het strand? Het kan allemaal en nog veel meer.

Wij beschikken over de mensen, de kennis en de schepen om elke vraag in een prachtig op maat gesneden programma om te zetten. Meer weten? Bel met 0595-528300